Hooikoorts

Al vanaf kinds af aan had ik erg veel last van hooikoorts. In de lente en zomer kon ik niet over een grasveld of door een park of bos lopen zonder het te moeten bekopen met een langdurige niesbui, een geïrriteerd verhemelte en dikke, rode kriebelende ogen. Het was in deze periode van het jaar altijd moeilijk normaal te kunnen functioneren.

Ook had ik een hekel aan dieren omdat ze dezelfde bovengenoemde klachten veroorzaakte.

Bezoeken aan de huisarts leverde me niet meer op dan keer op keer een nieuw pilletje uitproberen dat niet werkte. Oogdruppels en neussprays gaven wel verlichting maar waren niet meer dan een pleister op de wond.

Ook homeopathie mocht niet baten. Toen kwam ik bij Sylvia terecht. Zoals iedereen zal begrijpen had ik na al deze ervaringen vraagtekens bij iedere behandelingswijze tegen hooikoorts. Ook vond ik het vreemd dat ik alleen maar in de stoel hoefde te zitten en in eerste instantie niets hoefde te vertellen. Maar na vijf minuten was ik al overtuigd. Ze kon me precies vertellen waar ik allemaal allergisch voor was. Heel wonderlijk! De behandeling maakt dat je lichaam zelf antistoffen gaat aanmaken tegen dingen waar je eerst niet tegen kon. Dat is dus een verschil met pilletjes die klachten slechts maskeren.

Ik kan nu heerlijk genieten van de geur van pas gemaaid gras. Ik maak lachend een wandeling of fietstocht in gebieden met veel bomen en dieren zijn tegenwoordig vrienden.

Door Rolf.